top of page

OVER MEZELF

Archeologie en humor

Hallo, fijn dat je m'n site bezoekt!

 

Heb je net als ik een brede interesse in de mens en ben je geïntrigeerd door het verhaal van de mens in de archeologie, het landschap, de geschiedenis, de monumenten... ? Dan zit je goed!

 

Met dezelfde drijfveer studeerde ik archeologie. Waarom leven we zoals we nu leven? Wat was de weg hier naartoe? Wat waren vroeger de grootste angsten? Het grootste plezier?  

Tijdens mijn lerarenopleiding kreeg ik de smaak van het vertellen helemaal te pakken.

Ervaring en enthousiasme

Ondertussen sta ik al 29 jaar in de archeologie: 11 jaar als archeologe op het veld in Ename en Oudenaarde en 19 jaar als erfgoedconsulente, eerst in Oost-, en nu ook in West-Vlaanderen.

 

Van sporen intekenen en vondsten determineren naar hele opgravingen begeleiden. Daardoor is mijn passie verder uitgegroeid naar landschappen en monumenten.

Zoveel verhalen om ons verleden op een speelse maar wetenschappelijk correcte manier naar buiten te brengen...

Al die verhalen... ik vertel ze je graag!

Persoonlijke aanpak

​Mijn projecten zijn soms ideeën van mezelf maar soms komen ze op vraag van anderen.

Op bestelling werk ik voor een gemeente of organisatie een wandeling of evenement rond een thema uit.

Voor historische evenementen schrijf ik verhaallijnen op basis van de lokale geschiedenis en/of aangetroffen vondsten. En ik breng ze live als historisch personage.  

Heb je ook een idee dat je wil uitgewerkt zien? Of een specifieke vraag? Aarzel dan niet ze te stellen! Niet alles kan maar je weet nooit. We kunnen samen denken over de beste aanpak.

Tot gauw! Nancy Lemay

bottom of page